fbpx

ERVARINGEN

HOE IK ANDEREN KON HELPEN

Vrij van helse pijnen

Luister hier naar Tinie’s ervaring, die na 3 jaar van helse chronische pijnen hier in 20 minuten vanaf was.

Het ‘brandalarm’ waar ze over verteld, is de pijn die ze voelde.
Pijn is een signaal, een ‘brandalarm’ die nog steeds ‘loeide’, terwijl de ‘brand’ lees ‘het probleem met haar voet’ allang verholpen was.

Vrij van pijn

Van bedlederig naar gewoon lopen… het kan echt. Bekijk hier het bijzondere verhaal van Anna.

‘Fibromyalgie opgelost’

Deze jonge vrouw van 24 verteld haar verhaal

‘Het is zo bijzonder’

Lea is 25 jaar en de angst om in het openbaar over te geven had een enorme negatieve invloed op haar dagelijks leven. Zelfs een boodschap doen in de supermarkt kon haar te veel worden. Want wat als als ze plots moest overgeven? 

Na jarenlang pijn, nu pijnvrij…

Nel (80) is als kind van 12 uit de ringen gevallen en heeft sindsdien al last van haar rug. Nel was proefpersoon voor de nieuwe OldPain2Go practisioners.

 

Ze is twee weken na de sessie nog steeds pijnvrij, heeft meer energie, kan meer zelf in het huishouden en gaat met plezier naar ouderengym.

Over paniekaanvallen en derealisatie

Marleen  23 jaar (persoonlijk traject gedaan)

Begin dit jaar kreeg ik last van paniekaanvallen en  derealisatie. Ik heb direct hulp gezocht bij een psycholoog maar ik merkte dat het na een paar keer nog steeds niet verminderd was.

 

Toen ik Joke op YouTube tegen kwam met een filmpje over derealisatie, had ik meteen het gevoel dat zij mij zou kunnen helpen. Eindelijk begreep iemand mij, na één keer merkte ik al verschil en dat was echt een opluchting.

Ik heb veel oefeningen gehad die ik kan doen als ik weer die spanningen heb. Maar gelukkig ben ik er vanaf en hoef ik alle oefeningen niet meer toe te passen.

 

Dankzij Joke gaat dat nu helemaal vanzelf in mijn hoofd. Ik ben haar heel dankbaar. Ze heeft mij niet alleen geholpen met mijn problemen, maar wij hebben voor de rest ook hele andere inspirerende gesprekken gehad. En dat maakt echt dat je een vertrouwd gevoel krijgt.

ervaring angst
ervaring angst

Tegen burn-out aan, slecht slapen en me verantwoordelijk voelen voor alles 

Mirjam 28 jaar  (persoonlijk traject gedaan)

Toen ik bij Joke startte, kampte ik met stress- en spanningsproblemen. Dit uitte zich onder andere in lichamelijke klachten en niet in slaap kunnen komen.

Door de gesprekken kreeg ik inzicht in de werkelijke redenen van mijn stress- en spanningsproblemen en als belangrijkste hoe daarnaar te kijken en mee om te gaan.

Ik was mijzelf als het ware voorbij gerend en door de gesprekken lukte het om dit te herstellen, om mijzelf en wat ik belangrijk vind stap voor stap weer terug te vinden. Stilstaan bij mijzelf. Vele onderdelen hebben mij geholpen, waaronder het onderscheid tussen helpende en niet helpende gedachtes en de bewustwording hierover.

Ik ben Joke heel dankbaar voor de hulp. Door de vele tools gaat het een stuk beter en kan ik weer zelfstandig verder.

 

Burn-out en bang wat anderen van me vinden 

Ilona  32 jaar (persoonlijk traject gedaan)

Ik heb een burn-out gehad en tijdens deze vreselijke tijd heb ik veel therapie gevolgd. De reguliere sessies bij de psycholoog leken weinig te doen: het echte probleem werd naar mijn idee niet aangepakt.

Toen ben ik bij Joke gekomen en zij ging met mij terug naar de kern. Zij heeft de onderliggende oorzaken behandeld. Ik was zeer onzeker en eigenlijk altijd bang voor wat mensen van mij zouden vinden (niet goed/slim/sterk/etc. genoeg). Na één sessie merkte ik al verschil en zeker na meerdere sessies was mijn zelfvertrouwen weer terug.

Nu doet het me weinig meer wat mensen ‘mogelijk’ van mij denken. Ik voel me niet langer gestrest, belemmerd en onzeker, maar juist licht, vrij en sterk!

 

ervaring angst
ervaring angst

Van continue k*t voelen naar jezelf kunnen zijn en van je zelf houden

Miranda 24 jaar  (persoonlijk traject gedaan)

Probleem: voelde ik me hele dag door k*t en wist ik niet meer wie ik zelf eigenlijk was. Ik zette mijn ‘pokerface’ op om de buitenwereld niet te laten zien hoe het echt met mij ging. Ik praatte niet over mijn gevoel en sloot mezelf af van de omgeving.

Ik vond het nooit nodig om hulp te zoeken, want ja ik dacht altijd ik ben toch niet erg genoeg, mensen hebben het veel erger dan ik.

Na al die jaren mezelf wegschuiven bleek dat ik toch hulp nodig had.

Joke is heel persoonlijk en geeft echt een positieve uitstraling wat echt goed voelde. We gingen samen werken en ik merkte al heel snel verschil. De allereerste sessie hield ik niet van mezelf en was ik heel erg onzeker en de laatste sessie kon ik hardop zeggen dat ik van mezelf houd en dat ik zekerder was geworden. 

 Dit is natuurlijk een wereld van verschil en dit merkte ik ook erg in mijn dagelijkse leven, ik kan mezelf weer zijn en ik ben veel minder moe aan het einde van de dag. Conclusie is dat ik mezelf weer heb teruggevonden door de hulp van Joke en ik ben erg blij dat ik de stap gezet. Ik zou tegen iedereen zeggen die twijfelt voor hulp, omdat die vast niet erg genoeg is etc. Pak de kans en ga ervoor, het is zonde om je je rot te voelen, terwijl het allemaal veel leuker kan zijn.

 

 

 Angst, verwarring, HSP en perfectionisme

Vicky  28 jaar (persoonlijk traject gedaan)

Ik kwam uit een tijd met veel gebeurtenissen tegelijk. Op werk timmerde ik hard aan de weg, maar legde de lat voor mezelf torenhoog waardoor ik mezelf niet bij kon houden. Op persoonlijk vlak was ik spiritueel aan het groeien, maar raakte ik ook helemaal in de war van alle nieuwe ontdekkingen.

En ik heb een angstige truffel-ervaring gehad.

Dit samen vroeg veel te veel van me. Ik werd angstig, duizelig, voelde alsof mijn voeten niet aan de grond stonden. Mijn lichaam was geblokkeerd in angst. Zelfs als er niets aan de hand was voelde ik soms de adrenaline door mijn lijf gieren. Dit maakte me onzeker en verdrietig. De angst en de duizeligheid sluimerde de hele dag door, een vreselijk naar gevoel. Hele gewone dingen in het dagelijks leven lukte niet meer. Ik had triggers met muziek, drukte en verwachtingen. Het feestbeest in me was verdwenen, vrienden vond ik maar eng om op te zoeken, en ik was alleen maar bezig om rust om me heen te creëren.
Rust bracht de spanning wel omlaag, maar van het niks doen werd ik ongelukkig.
 

Tijdens het persoonlijk traject hebben we al deze facetten een voor een afgepeld. Ik heb geleerd dat ik gevoelig ben en de emoties van anderen kan voelen alsof die van mij zijn. Joke heeft me geholpen die energie ook weer los te kunnen laten. Ik heb geleerd om de angst aan te kijken en te durven onderzoeken wat er onder zit. En dan loslaten, loslaten en loslaten.  Ik heb geleerd in mijn eigen kracht te staan. Ik voel nu hoe ik de controle terug heb en voel me veel beter in mijn vel.
Ik ben goed zoals ik ben.
ervaring angst
ervaring angst

Na jaren lang bang voor mijn eigen kat, voel ik me nu blijer, vrijer en sterker

Manon 58 jaar (persoonlijk traject gedaan)

De aanleiding om naar Joke te gaan was dat ik bang voor mijn eigen kat was geworden. Via via kwam ik bij Joke terecht.

Onder de angst bleken diepere deels onbewuste angsten en overtuigingen te liggen die over veel meer gingen dan de kat.

Joke werkt o.a met hypnose en gaat er vanuit dat het de bewuste maar ook zeker onbewuste overtuigingen zijn die patronen veroorzaken die je in de weg kunnen staan. En.. dat je er niet mee hoeft door te lopen. 

Ik moet zeggen dat ik veel therapie in mijn leven heb gehad o.a. ook door mijn werk   (ik ben psycholoog) maar dit traject vind ik echt het meest effectief.

Dit persoonlijk traject met sessies en daartussen door WhatsApp ondersteuning is heel fijn. Je staat er niet alleen voor. En het werkt …Het is ook genoeg tijd om grote stappen te maken.

Het heeft bij mij diepliggende patronen doorbroken en voel me nu stuk vrijer, blijer en sterker. En met de kat en mij gaat het ook weer goed, (hetgeen achteraf bijzaak was).

Resultaat: Spanningen loslaten en goed slapen

Rian, 49

Ik was mezelf kwijt, emoties zaten hoog en ik had last van spanningen en slapeloosheid. Hulp zoeken was niets voor mij, dacht ik, maar zo ging het ook niet goed.

Ik vond het spannend om naar Joke toe te gaan, omdat ik niet wist wat ik kon verwachten. Dus ik heb eerst de theatershow op YouTube gekeken. Zo leerde ik Joke een beetje kennen.

Joke leerde me hoe je spanning los kunt laten. Wat een bevrijding! Ik slaap weer goed. Heerlijk. Ook kijk ik nu anders tegen dingen aan en heb een positiever leven.  En als er iets niet lukte, dan mocht ik haar appen en kreeg ik meteen support. Heel fijn.

spanning loslaten en goed slapen
zelfvertrouwen

‘Heerlijk weer ontspannen en vertrouwen ervaren dat ik het zelf kan’

Elleke 40 jaar

Ik heb al lange tijd last van angstgevoelens, paniekaanvallen en hypochondrische angsten gehad. Alleen de stap om met Joke te gaan werken was al een goede keuze. Ze geeft veel fijne tips en oefeningen die heel goed toe te passen zijn op de meeste situaties, omdat ze eigenlijk heel logisch zijn.”

“Ik voel me veel zekerder en kan mezelf vaker geruststellen.”

Krachtig vol zelfvertrouwen en vrij van pijn

Simone, 30

Sinds ik een aantal keer bij Joke geweest ben, ervaar ik veel meer innerlijke kracht, ben ik meer vastberaden en daadkrachtiger.

Door bepaalde denkwijze en gewoonten los te laten, laat je ook fysieke klachten los.

Ik heb het aan de lijve ondervonden dat spanning en stress lichamelijke klachten veroorzaken, waardoor ik mijn werk niet kon doen zoals ik dat wilde. Maar nu zijn er totaal geen klachten meer.

Het maakt me niet zo veel meer uit wat anderen mensen denken of eventueel kunnen denken. Ik weet nu dat ik alleen verantwoordelijk ben voor mezelf.

Wat een powervrouw ben ik!  Het werkt echt!

En dat dankzij een paar sessies bij Joke! Echt een goed investering voor de rest van je leven.

zelfvertrouwen
soundcloud

‘Ik heb geleerd mezelf te ontspannen’

Lisa 26 jaar

Luister hier de review van Lisa, waarin ze vertelt over haar angsten en hoe ze heeft leren ontspannen.

Ik heb weer zelf de regie in handen, sta positiever in het leven en durf mijn angsten aan te gaan. Dit is iets wat ik mijn hele leven meeneem.

Blij en bevrijd van hoogtevrees

Ellen, 51

Als klein meisje had ik al angst om over hoge bruggen te gaan. De diepte en het water onder de brug maakten me bang. Ik voelde mijn basis niet meer en paniek sloeg toe. Wanneer ik een brug kon vermijden, deed ik dat.

Tijdens de sessie kreeg mijn onderbewustzijn het vertrouwen weer terug. Dat voelde heel goed. Nog geen uur later stond ik met Joke op de voorheen engste brug in de buurt en keek ik met haar over de reling naar onze spiegelbeelden.

Ik voelde me blij en opgelucht. En dat in 1 sessie!  De afgelopen weken blijft dat gevoel bij mij. Blij en bevrijd!

hoogtevrees ervaring

Ik kan weer schaatsen zonder angst

Henri van 52 schaatste al jaren, maar door een ski ongeluk een aantal jaar geleden,  blokkeerde hij in de bocht en het pootje over lukte niet meer.

Ik durfde niet meer.

Extra lessen, en zelfs privé lessen, helemaal weer terug naar het begin om de techniek weer opnieuw aan te leren, het hielp allemaal niet. De blokkade bleef.

Ik had ook een ‘frozen shoulder’ overgehouden aan het ongeluk en de operatie. Ik kon mijn rechter arm maar tot horizontaal krijgen en niet verder. Ik heb 1 hypnotherapiesessie gedaan en nu heb ik nu geen blokkade meer.

Super. 

Ik kan weer ontspannen schaatsen zonder angst voor de bocht. Na de behandeling kon ik zelfs beide armen recht naar boven bewegen!

Een week later schreef hij:

Heel fascinerend wat je daar gedaan hebt. Juist ik, als rationeel ingesteld persoon vind dat erg leuk.

Na 61 jaar van hoogtevrees én claustrofobie af.

Deze man kwam in mijn praktijk en had na 61 jaar eigenlijk de hoop al opgegeven. Hij had alles al geprobeerd , maar niks werkte. Wel had hij altijd het gevoel dat het behandelt kon worden. Luister hier naar zijn ervaring met het Persoonlijk traject.

spinnenangst

Ervaringen van de Online training:
‘Vrij van Spinnenangst’

Iris, 27

Als ik nu aan een spin denk, zie ik het heel anders voor mij. De training helpt me om anders naar een spin te kijken.

Manon, 21

Mijn angst voor spinnen was/is heel erg dus of het helemaal weg is weet ik niet. Maar gister toen ik wou gaan douchen zat er een dikke spin in de douche en die heb ik zelf weggehaald met een doekje! Dat had ik daarvoor nooit gekund, dus er is sowieso verbetering. De video’s zijn fijn, zo kan je zelf bepalen wanneer je het wilt bekijken. Ik zou anderen zeker aanraden om deze training te volgen.

Jeroen, 20

Mijn spinnenangst was 10 op schaal nul tot 10! Ik was nogal sceptisch, maar heb toch de filmpjes gekeken en het angstige gevoel is gewoon weg. Nu zie ik een spin en constateer alleen maar ‘het is een spin’ en het doet me verder niks. Wel apart hoor.

Yvonnes hoogtevrees ervaring

Yvonne had jarenlang last van hoogtevrees. Een keukentrap gaf al verkramping en een brug met planken waar ruimte tussen zit was bijna een no go area.

Ze heeft de online training ‘vrij van hoogtevrees’ gevolgd. Hier verteld ze haar ervaring wat dit haar gebracht heeft aan vrijheid in haar doen en laten.

Wat de training ‘vrij van rij-angst’ voor je kan betekenen

8 jaar lang durfde ze niet in een bus durfde te rijden na een ongeluk. Toen ik deze vrouw sprak na de training ‘vrij van rijangst’ vertelde ze dat ze de zelfde dag nog ‘s avonds met haar man weer in de bus reed. En ze genoot er weer heerlijk van van. Het gaf haar een boost zelfvertrouwen. Dit was haar reactie na de training:

”Nou het heeft even geduurd maar ik heb de training volbracht!
En hoe, wow echt bizar. Het eerste wat ik dacht nadat ik de training klaar had was: ‘ik ga vanavond in een bus rijden.’ Deze gedachten heb ik nog nooit eerder gehad omdat dit gewoon een niet te doen was! Alleen bij de gedachten al zou ik al bijna gaan hyperventileren. En als ik nu terug denk aan de gebeurtenis kan ik dat gevoel niet meer goed op halen.
Alsof mijn gedachten ergens anders heen af dwalen maar niet meer naar dat exacte moment. Ik zie nu ook mogelijkheden om met mijn werk in de bus te gaan rijden. Geweldig.

‘s Avonds kreeg ik op mijn telefoon een bericht met een blije mevrouw achter het stuur en een trotse man ernaast.

Dit valt best wel mee

Ik sprak iemand die altijd hoogtevrees heeft gehad. Hoogtes waren echt een ‘no go’ voor hem. Zelfs wanneer er enge hoogtes in films voor kwamen was het al te veel. Nadat hij de online training ‘Vrij Van Hoogtevrees’ had gedaan heb ik hem hier over gesproken. In deze video vertel ik daar meer over.

Onzekerheid naar Zelfvertrouwen

Richard, 48

Al jaren lang liep ik rond met diepe onzekerheden over mezelf. Hierdoor vergat ik mijn ‘eigen’ stem en leefde ik een leven waar ik eigenlijk niet tevreden was.

Langzamerhand begon ik me hier bewust van te worden. Via, via kwam ik bij Joke terecht. Na een heel fijn gesprek met haar, zijn we in de therapie teruggegaan naar mijn verleden.

Ik ben de grondoorzaak van mijn onzekerheden, gelegen in m’n vroegste jeugd, onder ogen gekomen. Daardoor heb ik een pijnlijk hoofdstuk kunnen afsluiten. En, belangrijker nog, nieuwe inzichten en zelfvertrouwen gevonden.

Een prachtig resultaat van deze therapie!
Nu, een maand later, heeft het m’n leven al een zeer positieve wending gegeven.

spinnenangst

Linda over de hoogtevrees training

Al zolang als ik me kan herinneren heb ik last van hoogtevrees. Hoge bruggen, enge trappen, balkons ik vond het vreselijk. Tot ik bij Joke de hoogtevrees training volgde. Meteen na de training voelde ik al dat er iets veranderd was, maar ik kon niet precies uitleggen wat dan.

Tot ik een paar dagen later over een hoge brug fietste. Pas toen ik er al overheen was dacht, he dit vond ik toch vroeger heel eng? Ongemerkt was ik er gewoon overheen gegaan, echt bizar!!

Een paar dagen geleden ben ik zelfs in een stoeltjeslift geweest op vakantie. In het begin vond ik het nog wel erg spannend, maar langzaam begon ik een beetje om mij heen te kijken en zag ik ook hoe mooi het eigenlijk was en viel de spanning langzaam van me af. Echt bijzonder hoe dat werkt. Ben zo blij dat ik deze training gevolgd heb.

Geleerde lessen toegepast in de praktijk

Na onze sessie kwam ik in de praktijk een situatie tegen die voorheen een trigger was. Nu voelde ik me heel rustig. Geen oude emotie van adrenaline of hartkloppingen. Zo gaaf om dit zo te voelen. Elke dag neem ik jouw wijze woorden met me mee, en pas ik toe… de mooie lessen die ik van jou meegekregen heb, die kan ik eigenlijk overal op toepassen. Daar ben ik dankbaar voor!

Femke 45 – Hoogtevrees

 

Ik heb eigenlijk mijn hele leven lang al last van hoogtevrees, maar naarmate ik ouder werd, merkte ik dat het steeds een grotere rol ging spelen.
Ik vond de aanpak via de onlinetraining ‘vrij van hoogtevrees’ van Joke behoorlijk zweverig, maar ik dacht:….. baat het niet, dan schaadt het niet! Maar als je wilt dat het helpt, moet je er ook volledig voor gaan!

Joke biedt niet even een “goedkoop” kunstje aan. Nee,…. zij biedt een methode aan, ze levert tools, waarmee je zelf echt aan de slag moet. En eerlijk gezegd,… ik gebruik deze tools telkens weer. En het werkt echt!!
Door Joke’s handreikingen kan ik weer echt genieten in de bergen; het uitzicht, de plek waar ik kan zijn. Ik ben afgelopen zomer uitdagingen aangegaan die ik een jaar geleden niet voor mogelijk heb gehouden!

Ik kan dan ook iedereen Joke, de Angstexpert aanbevelen.
Ga de confrontatie met jezelf aan! Het helpt echt! Het is hard werken, maar het levert ook zeker mooie resultaten op, die jouw manier van beleven zullen veranderen. Van angst,…. tot meer genieten!

Chat openen
1
Hulp nodig? Stel hier direct je vraag!
Hoi! Fijn dat je er bent.
Hoe kan ik je helpen?