fbpx

OLD PAIN TO GO

Hoe kan OldPain2Go® jou helpen:

 

Old Pain 2 Go Letterlijk vertaald: Oude pijn laten gaan, wat wil zeggen:
Het loslaten van oude pijn. Dit kan zowel fysieke- als emotionele pijn zijn.   

Pijn wat al langer bestaat en waarvan er tegen je gezegd is:
“Er is niks aan te doen dus u kunt pijnstillers of andere medicatie nemen en je moet er mee leren leven en mee leren omgaan.” Hoe is het dan toch mogelijk om deze pijn te reduceren of zelfs helemaal te laten afnemen.  

De OldPain2Go® methode werkt als het drukken op een resetknop. Alsof nadat de brand geblust is het brandalarm nog piept. Deze brandalarmknop moet dan uitgezet. 

Het gaat er niet om of je erin gelooft, maar je moet wel bereid zijn om je pijn los te willen laten.

 

Deze methode zet ik in bij mensen die met een fysieke klacht bij mij binnen komen, maar ook om emotionele pijnen los te laten. Je ziet dan dat soms verschillende klachten die ogenschijnlijk niks met elkaar te maken hebben, als dominosteentjes achter elkaar omvallen en dus losgelaten worden.  

Ik gebruik deze methode o.a. bij allerlei fysieke klachten zoals buikpijn (PDS) frozen shoulder, hernia, artrose, pijnlijke knieën en enkels of fibromyalgie.  

Daarnaast zet ik het in bij angsten, onzekerheid, faalangst, angst voor spreken in het openbaar, straatvrees en andere soorten angsten. 

En als derde ook bij overspannenheid en burn-out.

 

Wij mensen zijn holistische wezens. Je kunt het lichaam en de geest niet scheiden. Het heeft altijd een samenhang. Als je mentaal niet in balans bent, kan dat fysieke problemen tot gevolg hebben. En andersom is dat net zo.  

Heb jij ook lang genoeg met jouw oude pijnen rondgelopen en wil je graag onderzoeken wat de OldPain2Go® voor jou kan betekenen? Neem dan contact op met joke@deangstexpert.nl of bel 06-23444085 (van maandag tm donderdag 8:30-17:00)

Let wel: Ik werk alleen met mensen die al gediagnosticeerd zijn door een medisch professional.
Ik help je heel graag verder.

 

Het werkt niet voor iedereen, maar er zijn genoeg bewijzen dat er veranderingen worden gemaakt, doordat cliënten aangeven dat ze met een pijn van bijvoorbeeld 8, op schaal nul tot 10, binnen komen en met nul de deur weer uitgaan. 

De methode komt uit Engeland en daar ook klinisch getest en beoordeeld.
Zie de illustratie voor het resultaat van 216 deelnemers.

 

Wat is pijn:

Iedereen heeft wel eens pijn. Het is een onaangenaam tot ondraaglijk gevoel. Het kan zeurend, krampend, kloppend en stekend zijn.

Functie van pijn:

Pijn is een signaal wat door het zenuwstelsel, ruggenmerg naar de hersenen gaat en daar geregistreerd wordt, om jou te laten weten dat er iets aan de hand is. Het trekt je aandacht en het vraagt om een actie. Pijn heeft als doel je te beschermen.

Acute pijn: Je kunt acute pijn ervaren door een kneuzing of beschadiging van weefsel.
Als jij je bijvoorbeeld gesneden hebt, dan laat de pijn weten dat er iets aan de hand is. Je laat het hechten, plakt er een pleister op en de pijn zorgt ervoor dat je die plek even ontziet, zodat de wond kan helen. Je zult merken dat na korte tijd de pijn steeds minder wordt, omdat de wond geneest.
Pijn kan ook ontstaan door langer aanhoudende emotionele spanning, waardoor het lichaam verkrampt en op die manier pijn veroorzaakt.
Chronische pijn: Wanneer pijn langer dan 3 maanden aanhoudt wordt er gesproken over chronische pijn. Je ziet dit bij langdurige zenuwpijn, maar soms ook nog bij een lichaam waar geen schade meer aan is. Bij chronische pijn houdt het onbewuste brein onterecht vast aan de waarneming dat het lichaam nog steeds moet worden gealarmeerd of beschermd. Het onbewuste brein reageert dan over beschermend.

Wat gebeurt er:

Het onbewuste brein zendt een pijnsignaal uit. Er is al actie ondernomen, je bent bij een arts geweest, of de wond is allang genezen, maar het pijnsignaal is er nog steeds, het ‘brand’ nog steeds. Alsof het brandalarm nog steeds loeit, terwijl de brand al geblust is. Deze pijn kan verergeren, doordat het een negatieve pijnervaring wordt door de negatieve gedachten en gevoelens daarover. Dan wordt het een vicieuze cirkel.

Uit onderzoek blijkt dat op MRI-brein scans te zien is dat zowel fysieke- als emotionele pijn in hetzelfde deel van de hersenen wordt verwerkt. Pijnsensaties die niet meer waarneembaar zouden moeten zijn, worden nu zo gevoelig dat zij snel getriggerd kunnen worden. Dit kan door zowel fysieke- als niet fysieke factoren ontstaan, zoals emoties, stress, spanning en overtuigingen in ons.

 

Contact

11 + 10 =

Chat openen
1
Hulp nodig? Stel hier direct je vraag!
Hoi! Fijn dat je er bent.
Hoe kan ik je helpen?