fbpx
Hoe verhoog je jouw energie?

Hoe zit je in je vel. Jouw energie doet wat met jou, maar zeker ook met je omgeving.
Heb je wel eens gehad dat je s’morgens met je verkeerde been uit bed bent gestapt, omdat je wat vraagstukken hebt en daardoor niet zo best geslapen hebt.

Hoe jij in je vel zit, is ook wat je uitstraalt naar je omgeving. En zij spiegelen terug wat jij uitstraalt. Je bent als het ware een projector. En dat is niet altijd even fijn, maar geeft wel heel veel inzichten. Want als je je hier bewust van wordt, dan kun je er dus ook wat aan doen. En dat is een keuze. Want je zult merken, wanneer jij beter in je vel zit en dat uitstraalt, dat mensen je vriendelijk begroeten, je ziet makkelijker een oplossing voor een probleem, je kunt veel meer werk aan en bent dus meer in flow. Mensen werken dan ook graag met je samen.

Wat je kunt doen om je energie te verhogen:
– Als je smorgens wakker wordt denk dan bewust positief over je jezelf en over je dag. Alsof je hem als het ware voor je ziet uitrollen op een manier zoals jij graag voor ogen hebt.
Want: als je dan toch denkt, denk dan in ieder geval positief. Ongeacht in welke situatie je ook zit. Maak het best mogelijke beeld bij jouw situatie voor die dag en voel een positief gevoel daarbij.
– Drink 1 of 2 glazen (lauw warm) water
– Haal eens 10 x heel bewust adem
– Doe een (korte) meditatie waarin je bewust je gedachten alleen op je ademhaling hebt, zodat ze niet onder gedompeld worden in de rest van de dagelijkse activiteiten. Als dat wel gebeurt. Geeft niet, gewoon weer terug naar je ademhaling.
– Maak een (korte) ochtend wandeling. Beweging is heerlijk voor je lijf en zet je energie ook in beweging. Sommige doen wat yoga oefeningen. Doe wat jij prettig vind.

Je zult merken dat dit allemaal meer rust brengt in je hoofd en daardoor krijg je meer overzicht.

13 januari 2020
Chat openen
1
Hulp nodig? Stel hier direct je vraag!
Hoi! Fijn dat je er bent.
Hoe kan ik je helpen?