fbpx
Heb jij een open mindset?

Iemand met een fixed mind zegt: ‘Ik kan dat niet’. Dat is een vaste overtuiging waar niet aan te tornen valt. Dit zet je zelf vast in een bepaald paradigma. Net zoals iemand die zegt: “Dat kan niet.” Als zijnde een vastgesteld feit. Waar het dan ook maar over gaat. Iemand met een fixed mind zit vast en er is weinig ruimte om meer mogelijkheden te zien.

Wat nu als je zegt: “Ik kan het NOG niet”. Dat geeft namelijk de suggestie dat er wel aan gewerkt wordt of kan worden en dus wel mogelijk is. Jouw inwendig systeem, je brein, gaat dan ook opzoek naar de mogelijkheden om dat wat je wil leren ook mogelijk te maken. Je staat open voor meer informatie, je ziet eerder een artikel, of spreekt eerder iemand die jou verder kan helpen.
Zo ook met: “Dat kan niet” veranderen in: “Zoals ik het nu bekijk, met wat ik nu weet kan dit niet”. Dan hou je het bij je zelf en is het niet perse een vaststaand gegeven. Het geeft ruimte dat het misschien wel mogelijk is. Als je zegt: “met wat ik nu weet” dan geef je aan dat je bepaalde informatie hebt, maar misschien niet alle informatie, maar dat je dat niet weet.
Tenslotte staat de hele wetenschap er op deze manier in. Met dat wat men nu weet wordt informatie gedeeld. Maar stel dat er nieuwe inzichten komen, dan kan die ‘wetenschap’ heel goed veranderen. En dat geeft machtige mogelijkheden.

Laat je fixed mind los en sta veel meer open voor allerlei mogelijkheden en wees nieuwsgierig. Dan kun je sneller ontwikkelen.

26 januari 2020
Chat openen
1
Hulp nodig? Stel hier direct je vraag!
Hoi! Fijn dat je er bent.
Hoe kan ik je helpen?