fbpx
De Leugen Van Cholesterol
Een client uit mijn praktijk vertelde me: ‘De huisarts zei dat mijn cholesterol te hoog was en dat ik dus medicatie nodig had om het te verlagen, want ik loop verhoogd risico op hart- en vaatziekte. Maar cholesterol is een GEVOLG. Niet een OORZAAK van hart- en vaatziekten.

Wanneer je stress ervaart schiet vaak je bloeddruk omhoog. De cellen in je vaatwant registreren de druk. Op die plekken waar het nodig is wordt door de vaatwant extra cellen aangemaakt om de juiste weerstand te geven aan de hoge druk die door de vaten raast. Maar als er dan weer een tijd is dat het wat rustiger is, dan worden die extra cellen afgebroken en gevuld met cholesterol. Dus verhoogde cholesterol in je bloed is een GEVOLG van hoge bloeddruk en niet de OORZAAK. Bruce Lipton zet dit prachtig uiteen in zijn video’s die je terug kunt vinden op youtube. 

Stress is vaak de primaire oorzaak van de hoge bloeddruk. Ook kan het kan goed zijn dat je ‘familiair belast’ bent. ‘Mijn opa of broer heeft er ook last van’ hoor ik dan vaak. Dit wil echter niet zeggen dat het een vaststaand feit is. Jij hebt zélf invloed op jouw gezondheid. 

Hoe steekt dit in elkaar? Daar vertel ik meer over in mijn volgende blogpost

25 november 2019
Chat openen
1
Hulp nodig? Stel hier direct je vraag!
Hoi! Fijn dat je er bent.
Hoe kan ik je helpen?