fbpx
Hoe heeft stress invloed op je gezondheid

90% van alle ziektes wordt veroorzaak door stress. Het is bijna een modewoord. We horen het zo vaak, dat de impact ervan bijna niet meer serieus genomen wordt. Toch heeft stress veel invloed op ons systeem; zowel fysiek als mentaal/emotioneel.

Wanneer je in de fight-flight-freeze stand staat, kun je niet helder nadenken. Je hebt veel stresshormonen zoals onder andere cortisol in je lijf. Je wordt wat chaotischer, vergeet makkelijker dingen en bent minder productief. Hierdoor slaap je minder goed en bent vatbaarder voor infecties. Deze kennis wordt gebruikt in het ziekenhuis; Wanneer iemand een nieuwe nier krijgt, krijgt hij van tevoren grote hoeveelheden stresshormonen toegediend. Waarom? Omdat het het immuunsysteem plat legt. Daardoor wordt geprobeerd om zoveel mogelijk afstotingsverschijnselen te reduceren, zodat de nier niet afgestoten wordt.  Dat is dus wat het doet.

In de stress is er maar 1 ding belangrijk: Overleven. De rest wordt echt op een laag pitje gezet. Groei stopt. Elke dag worden er tig cellen afgebroken en zijn er nieuwe nodig. Maar als de groei zo vertraagd wordt door stress, zie je ook daar de verschijnselen van. Wondjes die minder goed dichtgaan, een vale huid, haaruitval, problemen met nagelgroei enz.

In de eerste 7 jaren van je leven pik je het meeste gedrag en overtuigingen op. Dat zorgt voor jouw onbewuste gedrag en gedachten op latere leeftijd, maar ook je ervaringen in je leven hebben grote invloed op hoe je denkt en handelt. 95% van wat we denken en doen is totaal onbewust. Het zou ook te veel energie kosten als je bij alles wat je denkt en doet bewust zou moeten nadenken.

Wanneer jij liefde ervaart, voel je je veilig en kun je groeien. Je mag fouten maken en leren. Liefde zorgt voor een prettig plezierig gevoel. Je kunt ook zien dat mensen die veel liefde ervaren in hun leven veel meer ontspannen zijn. En iemand die verliefd is die stráált helemaal. Dat is dus het positieve effect van deze gedachten en gevoelens. Daarom is het zo belangrijk om je weer te verbinden met Liefde. Dat is de hoogste frequentie waarmee je je kunt verbinden om zo vreugdevol en ontspannen mogelijk te zijn.

19 november 2019

GRATIS MEDITATIE AANVRAGEN

 

Voel jij je angstig en gespannen rondom de huidige situatie?
Wil jij leren hoe je angst loslaat?
Heb jij behoefte aan DIRECT meer ontspanning?

 

Bepaalde gebeurtenissen kunnen ons een gevoel van angst en machteloosheid geven. Helaas kunnen we onze omgeving niet veranderen.
Wel kunnen we invloed uitoefenen op de manier hoe wij ermee omgaan. En daardoor kunnen we ons gevoel en onze emoties beïnvloeden. Ik vertel je graag hoe!

Laat hieronder je e-mail adres achter. Dan voorzie ik je van gratis tips en een fijne meditatie die jou zeker weten gaan helpen om nu direct spanning los te laten.

Bedankt voor je aanmelding. Check je e-mail voor de gratis meditatie.

Chat openen
1
Hulp nodig? Stel hier direct je vraag!
Hoi! Fijn dat je er bent.
Hoe kan ik je helpen?