fbpx
Ben jij bang om over te geven?

Er zijn heel wat mensen, met name vrouwen, die bang zijn om over te geven.
Dit heeft behoorlijk invloed op hun leven. Herken jij je daarin? Je durft niet uit eten te gaan, autorijden is lastig, je wil altijd dichtbij een uitgang (lees vluchtroute) zitten, wil in bed aan die kant liggen die het dichtst bij de wc is. Je bent de hele dag in je hoofd bezig met: “Wat ga ik wanneer eten, voel ik al wat, hoe druk is het bij de supermarkt of sportschool. Dit kun je online bekijken. Ik wist niet eens dat dat kon! Maar jij weet dit misschien precies. Het heeft dus heel veel impact op je eigen leven, maar ook op het leven van partners, kinderen, werk en omgeving. Er zijn vrouwen die door deze angst niet eens durven zwanger te worden. Zo groot is de angst.

Wanneer ik met deze vrouwen praat, zeggen ze soms in eerste instantie dat er geen directe aanleiding is voor de angst. Maar door de juiste vraagstelling komt toch boven water dat er wel degelijk een aanleiding is geweest voor de ontstane angst.
Je kunt door het werken met het onbewuste brein erg goed werken om angst om te buigen tot kracht en vertrouwen.
Zo ook Elze. Zij was het spuugzat dat ze zo beperkt werd door haar angst en wilde er NU wat aan doen. Zij was op de lagere school eens niet lekker geweest en opeens moest zij midden in de klas, in de drukte, spugen. De kinderen riepen ‘ieieuww’ en ze schaamde zich kapot. Sindsdien is ze erg op haar hoede hoe ze zich voelt en zeker als het ergens druk is, zoals zij herinnerde in haar klas, dan voelt ze de spanning alweer opbouwen.
We hebben samen aan haar issue gewerkt. Elze heeft geleerd hoe zij haar onbewuste brein kan her programmeren, zodat het voorval gewoon een voorval was in die tijd, zonder dat zij nu nog daar emoties en gevoelens bij heeft. Het is dus wel degelijk mogelijk om van je emetofobie af te komen.

13 januari 2020
Chat openen
1
Hulp nodig? Stel hier direct je vraag!
Hoi! Fijn dat je er bent.
Hoe kan ik je helpen?