fbpx
Waarom zijn goede voornemens zo moeilijk vol te houden?

Langs deze weg wil ik iedereen een heerlijk ontspannen, plezierig en succesvol nieuwjaar toewensen.

De kerstvakantie is vaak een moment om eens terug te kijken naar afgelopen jaar en ook om een plan te maken voor het nieuwe jaar. Vaak komen hier goeie voornemens om de hoek kijken. De sportscholen krijgen tig aanmeldingen. De dieet guru’s draaien toptijden. Mensen willen wel veranderen en nemen een besluit. Op zich is dat prima. Het begint met een besluit. Maar dan..… hoe komt het dat na 3 weken de eerste scherven alweer vallen? Waar was ook weer dat goeie voornemen gebleven? Ach, 1 keertje is toch niet erg.

1 sigaretje, 1 borrel, 1 bitterbal, (net als die man die een nieuwe sport ging beoefenen. Namelijk: bitter-bal.  Haha daar sluit ik me ook bij aan. Lijkt me heerlijk, maar dat terzijde) 1 taartje, 1 keer niet sporten enz. We kennen en herkennen dit allemaal wel. Maar om alleen op wilskracht iets te veranderen zal niet meevallen.

5% van ons brein is bewust. Met die 5% wilskracht ga je naar de sportschool. ‘Ja, dit keer ga ik het écht volhouden.’ Maar als op onbewust niveau, is 95%! , je GPS heel anders staat afgesteld, dan is het heel lastig om het vol te houden. Welke overtuigingen heb jij, wat is de reden dat je bijvoorbeeld Rookt, te veel eet, of snoept, wel of niet sport enz. Dáár mag je aan werken. Dan bereik je veel meer en het leuke is, met veel minder moeite. Hoe goed klinkt dat? Maar ja, dan moet je aan je persoonlijke issues gaan werken. En dát willen we liever niet. ‘Als ik er niet aan denk is het er ook niet.’ Niks is minder waar, maar dat is een keuze.

Wil jij werkelijk veranderen dan moet dat op een ander niveau en dan ga je dat ook merken op alle vlakken in je leven. En dát maakt het nu juist zo interessant.

Wil je hier meer van weten, dan hoor ik dat graag. joke@deangstexpert.nl

7 januari 2020
Chat openen
1
Hulp nodig? Stel hier direct je vraag!
Hoi! Fijn dat je er bent.
Hoe kan ik je helpen?