fbpx
Angst overwinnen

Angst is een menselijke emotie die we allemaal wel eens ervaren. 1 Op de 4 mensen ervaart echter een beperkende angst. Het kan variëren van het je zorgen maken om iets tot nervositeit en zenuwachtigheid tot verlammende angstaanvallen en paniek.

Het is in bepaalde gevallen heel handig dat je angst ervaart, zodat je op scherp staat en direct kunt handelen, maar in de meeste gevallen wordt angst ervaren, terwijl er eigenlijk geen reden voor is.

Hoe kun je je angsten dan overwinnen. Eigenlijk is ‘angst overwinnen’ niet de juiste benaming in mijn optiek. ‘Angst loslaten’ is meer op zijn plaats.

Angst overwinnen klinkt mij als; leren omgaan met je angst. Dus ondanks dat je angst ervaart toch dat gaan doen wat je wil doen. Angst is maar op 1 plek aanwezig en dat is in je hoofd. Je bent iets aan het geloven, aan het vasthouden, wat niet waar is. Namelijk: ‘Ik ben in gevaar’ of iets dergelijks. Dit denk je niet echt zo in deze benaming, maar zo VOELT het wel en dus geloof je dat, omdat het gevoel zo sterk aanwezig is.

Alleen al hier bewust van worden is echt al een mooie eerste stap naar de oplossing. Het bewust worden dat het ‘slechts’ een verhaal in je hoofd is. Want kijk maar eens. De ene persoon vindt bijv. muizen niet eng en de ander vindt ze doodeng. Maar de muis is gewoon een dier met pootjes en een staart. Punt. En wat jij daarover denkt en bent gaan geloven, bepaald jouw gevoel over die muis. Dus stel dat je iets anders zou kunnen gaan geloven over die muis, hoe zou het dan voor je zijn? Je laat dan de overtuiging; ‘muizen zijn eng’ los en maak ervan; ‘muizen zijn okee. Ik hoef er niks mee.’

21 september 2023

GRATIS MEDITATIE AANVRAGEN

 

Voel jij je angstig en gespannen rondom de huidige situatie?
Wil jij leren hoe je angst loslaat?
Heb jij behoefte aan DIRECT meer ontspanning?

 

Bepaalde gebeurtenissen kunnen ons een gevoel van angst en machteloosheid geven. Helaas kunnen we onze omgeving niet veranderen.
Wel kunnen we invloed uitoefenen op de manier hoe wij ermee omgaan. En daardoor kunnen we ons gevoel en onze emoties beïnvloeden. Ik vertel je graag hoe!

Laat hieronder je e-mail adres achter. Dan voorzie ik je van gratis tips en een fijne meditatie die jou zeker weten gaan helpen om nu direct spanning los te laten.

Bedankt voor je aanmelding. Check je e-mail voor de gratis meditatie.

Chat openen
1
Hulp nodig? Stel hier direct je vraag!
Hoi! Fijn dat je er bent.
Hoe kan ik je helpen?