fbpx
Schaamte voor angst

“Ik heb het gevoel dat ik me aanstel of dat anderen het veel erger hebben dan ik. Ik moet het zelf kunnen oplossen. Ze vinden me vast raar. Ik schaam me voor mijn angst en durf er niet over te spreken. Ik sta er alleen voor en niemand heeft het zo erg als ik. Dit is vast niet op te lossen.”

Al dit soort gedachten zorgen ervoor dat je in die lage energie blijft hangen en daar wordt het niet persé beter van. Lage energie zorgt voort twijfels, onzekerheid en het gevoel dat je er nooit meer uit komt.

Wat ik vaak terug hoor van mijn klanten is dat ze al veel therapie hebben gehad, soms járen achtereen, waar vooral veel gepraat werd over de angst. Daarmee blijf je steeds in diezelfde energie ronddwalen. Je kunt je wel gehoord voelen, maar daar lost het probleem niet mee op.

Door te onderzoeken wat er aan de angst ten grondslag ligt, kun je werkelijk díe oorzaak oplossen, waardoor je angstgevoelens die je nu ervaart als vanzelf verdwijnen.
Het is vaak super logisch dat je angst ervaart, omdat je vroeger in een situatie hebt gezeten die niet veilig voor je voelde of niet veilig voor je was. Jouw systeem heeft die ervaring opgeslagen en blijft jou steeds als het ware ‘waarschuwen voor het gevaar’, terwijl dat nu niet meer aan de orde is.

Door hier bewustwording op te krijgen, ben je werkelijk in staat om je angsten en spanningen in het hier en nu los te laten en voel je direct verlichting. En dat geldt zeker ook voor jou!

24 oktober 2023
Chat openen
1
Hulp nodig? Stel hier direct je vraag!
Hoi! Fijn dat je er bent.
Hoe kan ik je helpen?