fbpx
Hoe heeft angst invloed op je lichaam?

Hoe heeft angst invloed op je lichaam?

Angst is een heel normaal gevoel. De reden waarom wij het vaak als negatief zien is omdat angst een stress reactie geeft. En dit kan een hoop gedoe met zich meebrengen

 

Bij plotselinge angst treedt het sympathische zenuwstelsel in actie. Je voelt de vecht/vlucht modus. Je hart gaat sneller kloppen/bonzen, je bloeddruk stijgt, je zweet meer, bloed wordt onttrokken van je spijsverteringsstelsel en gaat naar je spieren. Dan komt het tweede systeem in werking. Je bijnieren produceren Het cortisol hormoon.De bloedspiegel stijgt. Tot zo ver super handig.

Maar wat als je chronisch angst en dus stress ervaart? Dit elke dag opnieuw. Dat doet wat met je systeem en kan uiteindelijk leiden tot de sluipmoordenaar: hoge bloeddruk. Dat voel je niet altijd maar die is er wel en geeft een aanslag op je hart en bloedvaten. Je bijnieren die continue cortisol produceren raken uitgeput. Dit heeft veel invloed op je hele hormoonstelsel. Je wordt moe, afgebrand en kunt niet meer helder nadenken. Het plezier in je dag wordt minder.

En dit hoeft niet! Werk aan de oorzaak van het probleem. Je hebt meer energie. Ervaart ontspanning, ook als er eens iets is wat lastiger gaat. Jij blij je lichaam blij.

1 oktober 2019
Chat openen
1
Hulp nodig? Stel hier direct je vraag!
Hoi! Fijn dat je er bent.
Hoe kan ik je helpen?