fbpx
Stop met proberen en ga het doen

Onthoud: Dat wat jij denkt en voelt is wat jij manifesteert.
Wanneer je jezelf onzeker voelt zal jij ook onzekerheid ervaren. Het wordt als het ware gespiegeld in je omgeving. De andere kant is ook waar. Wanneer jij 100% gecommitteerd bent, je hebt focus op wat je voor ogen hebt en je energie zit erachter dan is de kans heel groot dat je waar gaat maken wat jij voor ogen had.
Zelf heb ik dat al vaak mogen ervaren. Ik was toen onbewust bekwaam in het manifesteren van dat wat ik voor ogen had.
Bijvoorbeeld: Ik wilde graag kraamverzorgster worden. Daarvoor ging ik naar de MDGO-VZ. Op een gegeven moment kwam ik erachter dat er maar 3 stageplekken waren voor de kraam. Toch heb ik geen twijfel ervaren of ik wel een stageplek zou krijgen. Met heel mijn focus en energie zat ik op die school met 1 doel: Kraamverzorgster worden. En dus was het bijna vanzelfsprekend dat ik 1 van die 3 plekken zou krijgen.. en zo geschiede.
Later werkte ik in het ziekenhuis, werd zwanger en om me heen hoorde ik andere zwangeren iets zeggen als: ‘ik ga proberen borstvoeding te geven’ En ik vond dat zo gek. Voor mij was het geen proberen op voorhand, maar een stelling: ‘ik ga borstvoeding geven’ en zo geschiede. Je zet dan duidelijk je intentie en energie en dat maakt dat het eigenlijk al gebeurt is voordat je het in de fysieke wereld kan zien of ervaren.

Wanneer je stelt ‘ik ga proberen…’ dan maak je zelf al ruimte voor het niet lukken, zodat je later geen excuus hoeft neer te leggen, maar kan zeggen: tja, ik zei toch ‘ik ga proberen’.
Maar dat is een andere energie dan dat je zegt: ‘ik ga….’
‘Ik ga proberen te stoppen met roken’ is leeg. Als je zegt ‘Ik ga stoppen met roken’ dan is dat al een voldongen feit.
Kijk en als het dan niet lukt op een manier zoals je gehoopt had, dan kun je je ‘ik ga…’ bijstellen, maar nog steeds is dat een meer krachtige energie om iets neer te zetten dan ‘ik ga proberen…’

 

Dus: Wat ga jij DOEN?

2 december 2019
Chat openen
1
Hulp nodig? Stel hier direct je vraag!
Hoi! Fijn dat je er bent.
Hoe kan ik je helpen?