fbpx
Werkt hypnose echt?

Veel mensen denken nogsteeds dat hypnose iets is wat niet bestaat. Op televisie zien we toch enkel maar mensen die kakelen als het kip op een podium? Toch zal ik je vertellen dat hypnose zeker realiteit is. De vraag is dan: Is hypnose echt? 

Dit artikel als een video zien? Klik hier

Zelf ben ik met hypnose in aanraking gekomen door mijn werk in de verpleegkunde. Hier kwamen vaak opvallende situaties voor. Stoere mannen die bang waren voor een klein prikje van een naald bijvoorbeeld. Of patienten die van narcose een totale nachtmerrie maakten. Door met deze mensen te praten kon je al veel van deze kleine problemen oplossen. We gingen samen kijken naar het beeld wat deze patient van iets had en probeerden dat dan opnieuw te herkaderen. Die naald was dan uiteindelijk helemaal niet zo groot. En die narcose was daarna prima te doen.

Ik heb altijd al een interesse gehad in de werking van het menselijk brein, maar toen hypnose op mijn pad kwam was ik best skeptisch. Op televisie in internet zien we toch alleen maar hoe mensen de vreemdste dingen doen onder hypnose? Kakelen als een kip, Dingen zeggen die ze normaal nooit uit zouden spreken, Honderden grappen die met ze uitgehaald worden. Ja, ook dit is mogelijk met hypnose. Of je daar wat aan hebt is het tweede.

Dit is natuurlijk allemaal leuk en aardig voor televisie, maar hypnose kan veel fuctioneler zijn. In mijn praktijk gebruik ik hypnose om mensen van hun angsten af te helpen. Dit kan van iets als spinnenangst tot een angst als straatvrees zijn. Ik zie in mijn sessies dat mensen nog veel vragen hier over hebben. Dat is natuurlijk ook logisch, want niet elke therapeut biedt een manier als dit aan. Er worden dan vragen gesteld of hypnose gevaarlijk is. Dit is zeker niet het geval. Hypnose is een manier van diepe ontspanning. Maar wat als ik er in blijf steken? Ook dat zal niet gebeuren. Bij hypnose denken we al gauw aan iemand die levenloos in een stoel ligt. Dit hoeft helemaal niet het geval te zijn. In tegendeel zelfs, je kan er helemaal bewust bij zijn. Je ogen open of dicht, het maakt niets uit.

Leuk praatje hoor Joke, maar ik heb alles al geprobeerd. Elke therapeut, psycholoog en medicatie is voorbij gekomen en mijn angst is nogsteeds niet weg. Dat komt omdat bijna geen enkele van deze manieren de problem in jouw onderbewustzijn oplossen. Samen kunnen wij er voor zorgen dat jij binnen de kortste keren van je angst af bent.

 

11 juni 2019
Chat openen
1
Hulp nodig? Stel hier direct je vraag!
Hoi! Fijn dat je er bent.
Hoe kan ik je helpen?