fbpx
Wat moet je doen met pijn?

Hoofdpijn, buikpijn, spierpijn, rugklachten, we hebben allemaal wel te maken gehad met pijn. De vraag is; Waar is pijn goed voor? En misschien nog belangrijker. Hoe kom je weer van die pijn af?

We kennen voornamelijk twee soorten pijn. Accute pijn en chronische pijn. Accute pijn kan een plots verkeersongeluk zijn, maar ook jezelf per ongeluk snijden met een mes. Dit is pijn die plots of onverwachts voor komt. Chronische pijn is precies het tegenovergestelde. Deze pijn komt voor op lange termijn. Dat betekent dat je er moeilijk of niet van af kunt komen.

De belangrijkste functie van pijn is om ons bewustzijn een signaal te geven. Als je jezelf snijdt en pijn voelt is dat een teken dat je er waarschijnlijk een pleister op moet plakken. Als de pijn dan niet weg gaat zul je naar een dokter gaan om te controleren of alles oke is. Wanneer de dokter ziet dat er wat aan de hand is zal hij je bijvoorbeeld medicatie voorschrijven. Maar dit kan ook dieper gaan. Wat als er lichamelijk niets aan de hand is en je toch pijn voelt? Dat is een teken dat er toch iets in je lichaam jou een signaal wil geven. Als jij enorm veel last hebt van je schouders of rug hoeft dat niet direct te maken te hebben met duidelijke lichamelijke klachten. Dit kan ook betekenen dat je misschien te veel hooi op je vork neemt. Hoofdpijn kan bijvoorbeeld voort komen uit constante sociale angst.

Veel mensen denken dat dit uit zichzelf wel weer over zal gaan en vaak is dit ook wel zo. Dat betekent niet dat je deze signalen moet negeren. Terugkerende pijnsignalen kunnen zich uitbreiden tot heftigere gevolgen zoals een burn out. Om dit te voorkomen is het noodzakelijk om naar de signalen te luisteren. Wat wil mijn lichaam mij vertellen? Waar heeft dat mee te maken? Vaak heb je dan zelf al snel door waar dit vandaan komt. Dit hoeft niet een recente situatie te zijn. Pijnsignalen kunnen ook voortkomen uit vroegere gebeurtenissen.

Als jij pijn ervaart en dit niet zelf weet op te lossen, neem dan contact op met een professional. Als de angstexpert help ik mensen van hun angsten af. Ook daar horen pijnsignalen bij. In mijn praktijk komen mensen voorbij met lichamelijke klachten. Vaak komen deze klachten voort uit vroegere gebeurtenissen of programmeringen in het onderbewuste brein die niet meer nodig zijn. Hier kun je van af komen door bijvoorbeeld hypnose. Dit is een manier die ook ik in mijn praktijk gebruik.

Wil jij meer weten? Neem dan contact op

 

9 juli 2019
Chat openen
1
Hulp nodig? Stel hier direct je vraag!
Hoi! Fijn dat je er bent.
Hoe kan ik je helpen?